Ovo slatko pecivo je idealno za sve prilike, a vrlo brzo se pravi.
Potrebno je:
- 600 g mekog brašna
- 200 ml toplog mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 5 kašika šećera
- 3 kašike istopljenog putera
- 1 čaša (180 ml) kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 400 g maka
- 5 kašika šećera
- 6 kašika vrućeg mleka
foto: Printskrin/Jutjub/Serpica Recepti
Način pripreme:
Za početak sve suve sastojke pomešajte. Posle toga u sredini napravite udubljenje, pa dodajre šećer, kvasac i toplo mleko. Pokrijte i ostavite da kvasac nadođe. Posle toga dodajte ostale sastojke, pa zamesite testo. Potrebno je da odstoji dok se ne dobije dupla masa. Premesite testo i oklagijom rastanjite na debljinu prsta (manje od 1 cm). Za fil pomešajte mak, šećer i mleko i namažite testo. Urolajte i isecite na kolutove. Poređajte u pleh obložen pek-papirom i ostavite da stoji pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnobraon boju. Pre nego što ih poslužite, možete ih posuti šećerom u prahu.
Pročitajte još
foto: Printskrin/Jutjub/Serpica Recepti
(Trpeza)