Ovo slatko pecivo je idealno za sve prilike, a vrlo brzo se pravi. 

Potrebno je:

  • 600 g mekog brašna
  • 200 ml toplog mleka 
  • 40 g svežeg kvasca 
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike istopljenog putera 
  • 1 čaša (180 ml) kisele pavlake 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 kašičica soli 

Za fil:

  • 400 g maka 
  • 5 kašika šećera 
  • 6 kašika vrućeg mleka   


Način pripreme: 

foto: Printskrin/Jutjub/Serpica Recepti

 

Za početak sve suve sastojke pomešajte. Posle toga u sredini napravite udubljenje, pa dodajre šećer, kvasac i toplo mleko. Pokrijte i ostavite da kvasac nadođe. Posle toga dodajte ostale sastojke, pa zamesite testo. Potrebno je da odstoji dok se ne dobije dupla masa. Premesite testo i oklagijom rastanjite na debljinu prsta (manje od 1 cm). Za fil pomešajte mak, šećer i mleko i namažite testo. Urolajte i isecite na kolutove. Poređajte u pleh obložen pek-papirom i ostavite da stoji pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnobraon boju. Pre nego što ih poslužite, možete ih posuti šećerom u prahu. 

foto: Printskrin/Jutjub/Serpica Recepti

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: