Ово слатко пециво је идеално за све прилике, а врло брзо се прави. 

Потребно је:

  • 600 г меког брашна
  • 200 мл топлог млека 
  • 40 г свежег квасца 
  • 5 кашика шећера
  • 3 кашике истопљеног путера 
  • 1 чаша (180 мл) киселе павлаке 
  • 1 прашак за пециво 
  • 1 кашичица соли 

За фил:

  • 400 г мака 
  • 5 кашика шећера 
  • 6 кашика врућег млека   


Начин припреме: 

фото: Принтскрин/Јутјуб/Serpica Recepti

 

За почетак све суве састојке помешајте. После тога у средини направите удубљење, па додајре шећер, квасац и топло млеко. Покријте и оставите да квасац надође. После тога додајте остале састојке, па замесите тесто. Потребно је да одстоји док се не добије дупла маса. Премесите тесто и оклагијом растањите на дебљину прста (мање од 1 цм). За фил помешајте мак, шећер и млеко и намажите тесто. Уролајте и исеците на колутове. Поређајте у плех обложен пек-папиром и оставите да стоји пола сата. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени док не добију златнобраон боју. Пре него што их послужите, можете их посути шећером у праху. 

фото: Принтскрин/Јутјуб/Serpica Recepti

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: