Ово слатко пециво је идеално за све прилике, а врло брзо се прави.
Потребно је:
- 600 г меког брашна
- 200 мл топлог млека
- 40 г свежег квасца
- 5 кашика шећера
- 3 кашике истопљеног путера
- 1 чаша (180 мл) киселе павлаке
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица соли
За фил:
- 400 г мака
- 5 кашика шећера
- 6 кашика врућег млека
фото: Принтскрин/Јутјуб/Serpica Recepti
Начин припреме:
За почетак све суве састојке помешајте. После тога у средини направите удубљење, па додајре шећер, квасац и топло млеко. Покријте и оставите да квасац надође. После тога додајте остале састојке, па замесите тесто. Потребно је да одстоји док се не добије дупла маса. Премесите тесто и оклагијом растањите на дебљину прста (мање од 1 цм). За фил помешајте мак, шећер и млеко и намажите тесто. Уролајте и исеците на колутове. Поређајте у плех обложен пек-папиром и оставите да стоји пола сата. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени док не добију златнобраон боју. Пре него што их послужите, можете их посути шећером у праху.
Прочитајте још
фото: Принтскрин/Јутјуб/Serpica Recepti
(Трпеза)