Домаћи чоколадни крем је једноставан и брз за припрему, а уједно и веома укусан. Овај рецепт можете направити за само 10 минута, а резултат ће вас одушевити.
Савршен је за све љубитеље кремастих десерата, а с неколико основних састојака добићете домаћи крем који можете користити као намаз, додатак палачинкама или као фил за разне торте.
Састојци:
- 200 мл млека
- 200 г маслаца
- 250 г млека у праху
- 100 г шећера у праху
- 100 г беле чоколаде
- 100 г тамне чоколаде
- 1 кашичица ароме ваниле
Припрема:
У мањој шерпи на средње јакој ватри отопите маслац и додајте млеко. Мешајте док се све не сједини.
Додајте шећер у праху и добро промешајте док се не растопи.
У међувремену, ситно исецкајте белу и тамну чоколаду, па је додајте у смесу. Наставите мешати док се чоколада потпуно отопи.
Додајте млеко у праху и арому ваниле. Мешајте док не добијете глатку, кремасту масу.
Прочитајте још
Када се охлади, можете га користити одмах или ставити у стаклену теглу и чувати у фрижидеру.
Овај домаћи чоколадни крем можете користити као крем за торте, као фил за палачинке, или га једноставно уживати уз омиљени хлеб. Брзо, једноставно и изузетно укусан!
(Информер)
БОНУС ВИДЕО: