Домаћи чоколадни крем је једноставан и брз за припрему, а уједно и веома укусан. Овај рецепт можете направити за само 10 минута, а резултат ће вас одушевити.

Савршен је за све љубитеље кремастих десерата, а с неколико основних састојака добићете домаћи крем који можете користити као намаз, додатак палачинкама или као фил за разне торте.

Фото: Shutterstock

 

Састојци:

  • 200 мл млека
  • 200 г маслаца
  • 250 г млека у праху
  • 100 г шећера у праху
  • 100 г беле чоколаде
  • 100 г тамне чоколаде
  • 1 кашичица ароме ваниле

Фото: Shutterstock

 

Припрема:

У мањој шерпи на средње јакој ватри отопите маслац и додајте млеко. Мешајте док се све не сједини.
Додајте шећер у праху и добро промешајте док се не растопи.

У међувремену, ситно исецкајте белу и тамну чоколаду, па је додајте у смесу. Наставите мешати док се чоколада потпуно отопи.

Додајте млеко у праху и арому ваниле. Мешајте док не добијете глатку, кремасту масу.

Када је све добро сједињено, склоните са ватре и оставите да се охлади на собној температури. Крем ће постати гушћи како се хлади.

Када се охлади, можете га користити одмах или ставити у стаклену теглу и чувати у фрижидеру.

Овај домаћи чоколадни крем можете користити као крем за торте, као фил за палачинке, или га једноставно уживати уз омиљени хлеб. Брзо, једноставно и изузетно укусан!

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: