Prolećni potaž od šapminjona su idealni za početak laganije ishrane. Oni koji poste u pripremi koriste supu od povrća, a oni koji ne poste pileću. Verujemo da ćete biti oduševljeni ovom vitaminskom bombom

Sastojci: 

  • 250 g šampinjona
  • 250 g bukovača
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 1 šargarepa
  • 1 litar povrtnog ili pilećeg bujona
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje
  • ulje za prženje
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun (sitno iseckan)

Foto: Printskrin/Jutjub/CooKing

 

 

Način pripreme:


U šerpi zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekšaju. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte iseckan krompir, šargarepu i bujon. Dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite potaž po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto sa svežim peršunom.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: