Пролећни потаж од шапмињона су идеални за почетак лаганије исхране. Они који посте у припреми користе супу од поврћа, а они који не посте пилећу. Верујемо да ћете бити одушевљени овом витаминском бомбом

Састојци: 

  • 250 г шампињона
  • 250 г буковача
  • 1 црни лук
  • 2 чена белог лука
  • 1 кромпир
  • 1 шаргарепа
  • 1 литар повртног или пилећег бујона
  • 200 мл биљне павлаке за кување
  • уље за пржење
  • со и бибер по укусу
  • свежи першун (ситно исецкан)

Фото: Принтскрин/Јутјуб/CooKing

 

 

Начин припреме:


У шерпи загрејте уље, додајте лук и бели лук и пржите док не омекшају. Додајте исецкане печурке и динстајте док не омекшају. Додајте исецкан кромпир, шаргарепу и бујон. Додајте павлаку за кување, посолите и побиберите потаж по укусу. Кувајте још неколико минута. Послужите посуто са свежим першуном.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: