Posna pita sa šampinjonima je idealna za doručak ali i za brzinski ručak. Veoma je vazdušasta, a spoj ukusa nezaboravan:
Potrebni sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 300 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 100 g rendanog biljnog kačkavalja
- maslac ili ulje za premazivanje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Foto: Printskrin/Jutjub/Adrijana Nikolic
Za početak, zagrejte maslac ili ulje u tiganju, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne dobiju zlatno žutu boju. Potom dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Razvucite lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na dva dela. Na prvi deo testa stavite smesu od pečuraka, pospite rendanim kačkavaljem, pa prekrijte drugim delom testa. Premažite površinu premazom od maslaca ili ulja. Pitu je potrebno peći 25 do 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
(Trpeza)