Посна пита са шампињонима је идеална за доручак али и за брзински ручак. Веома је ваздушаста, а спој укуса незабораван:
Потребни састојци:
- 500 г лиснатог теста
- 300 г шампињона
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 100 г ренданог биљног качкаваља
- маслац или уље за премазивање
- со и бибер по укусу
Припрема:
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Adrijana Nikolic
За почетак, загрејте маслац или уље у тигању, додајте лук и бели лук и пржите док не добију златно жуту боју. Потом додајте исецкане шампињоне и пржите док не омекшају и док течност не испари. Посолите и побиберите по укусу. Развуците лиснато тесто на радној површини и поделите га на два дела. На први део теста ставите смесу од печурака, поспите ренданим качкаваљем, па прекријте другим делом теста. Премажите површину премазом од маслаца или уља. Питу је потребно пећи 25 до 30 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени.
(Трпеза)