Jedini koji je imao razloga za slavlje bio je Darko Šarić. U novu 2021. godinu, osmi put u nizu, ušao je u pritvorskoj ćeliji Specijalnog suda, a 2022. dočekao je s porodicom u luksuznoj vili na Dedinju. Kako saznajemo, nakon što je 24. decembra prošle godine pušten u kućni pritvor uz nošenje elektronske nanogice, optuženi za šverc 5,7 kilograma kokaina iz Južne Amerike, posle gotovo decenije, organizovao je doček Nove godine.

Foto: I. Marinković/N. Skenderija

 

 

- Slavilo se i kad je izašao, kao i za Novu godinu. Uz njega je njegova supruga Lana Popović i dvojica sinova. U kući mu je stalno majka Ivanka, sestra Danijela, kao i odrasla ćerka Nikolina (24), koju je dobio u prvom braku, s bivšom suprugom Natašom. Posetila ga je i bivša snaja, manekenka Svetlana Ceca Dimitrić, koja je posle toga otputovala na Tajland. Svi ga zovu i hteli bi da ga vide, a neki će ga zbog praznika videti posle Božića - kaže izvor Objektiva.

Šta radi Dijana?

Isti dan kad je Šarić izašao iz pritvora, Dijana Hrkalović je posle dve nedelje na slobodi, tokom kojih je uživala u svom luksuzno opremljenom stanu na Voždovcu, đakuzi opet zamenila zajedničkim kupatilom.

Foto: Instagram printskrin/dijanahrkalovic, N. Skenderija

 

 

Podsetimo, Hrkalovićeva (35), bivša sekretarka MUP, ponovo je smeštena u ženski deo Centralnog zatvora, a pritvor joj je određen zbog opasnosti od bekstva i kako ne bi uticala na svedoke. Zatvorsko iskustvo već ima jer je pre toga bila dva meseca u pritvoru zbog optužbi za trgovinu uticajem.

"Ona ima pravo na posete porodice i pakete. Advokati je tokom novogodišnjih praznika nisu posetili jer su u štrajku", navodi sagovornik.

Nagrada - svetlo do ponoći

Dani prođu, godine nikad!

Ovako bi za svaku godinu koju su proveli u srpskim kazamatima mogli da kažu poznatiji zatvorenici koji izdržavaju višegodišnje kazne za razna zlodela. Nova godina im ni po čemu nije izuzetak, osim što imaju pravo na svetlo do ponoći i vanredan paket.

Foto: Aleksandar Stojanović

 

 

Ni doček 2022. ni ove godine nije se ni po čemu izdvojio za Milorada Ulemeka Legiju (53), bivšeg komandanta "crvenih beretki", i Zvezdana Jovanovića Zvekija (56), nekadašnjeg Legijinog zamenika, koji služe kazne u strogo čuvanom zatvoru "Alkatraz" u Požarevcu.

"Oni su Novu godinu, kao i svaku, proveli u svojim ćelijama uobičajeno, čitajući knjige. Imali su pravo da se sutradan jave porodicama, koje mogu da ih posete jednom mesečno. Zvezdan je najbolje od svih pripadnika 'crvenih beretki', ima jaku psihu", kaže izvor.

Legija je iza rešetaka 18 godina, a u "Alkatraz" je prebačen 9. jula 2010. godine.

Osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića i ubistava "zemunskog klana".

Jovanović je uhapšen 24. marta 2003, zajedno s Duškom Maričićem Gumarom (51), bivšim komandantom "beretki", a u "Alkatraz" je stigao krajem avgusta 2010. godine.

Doček u samici

U samici Sedmog paviljona požarevačke "Zabele" 2022. je je dočekao i Nenad Bujošević Rambo (51), bivši specijalac "beretki", kao i Branko Berček (46), nekadašnji pripadnik "beretki". Rambo je osuđen za četvorostruko ubistvo funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999, a Berček za ubistvo političara Ivana Stambolića krajem avgusta 2000. godine.

"Oni su dobili vanredne pakete od porodice, a pošto je Berčeku 6. januara rođendan, u posetu će mu doći majka iz Loznice", kaže izvor Objektiva.

Rambo je u zatvoru proveo 21 godinu i rekorder je po boravku u samici.

U istoj zgradi je u Radomir Marković (76), nekadašnji šef DB, koji je u zatvoru takođe 21 godinu. Osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO 1999. na Ibarskoj magistrali, kao i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine. Osim ovog zločina, bivši šef tajne srpske policije proglašen je krivim i za umešanost u otmicu i mučko ubistvo Ivana Stambolića. Sa još trojicom pripadnika DB osuđen je ponovo nedavno na 30 godina zatvora zbog ubistva novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije.

(Objektiv)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".