Posna pica tunjevina je veoma lagana za pravljenje, a što je bajvažnije, preukusna je. Na ovako spremljen način vrlo brzo će se i pojesti.
Sastojci za brašno:
450 g brašna
1 šolja tople vode
2 kašike ulja
1 kesica suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Za fil:
1 konzerva tunjevine
Pročitajte još
1 kašika ajvara
100 g šampinjona
pola glavice crnog luka
1 manja paprika
2 kornišona
1 šaka kukuruza šećerca
200 g biljnog kačkavalja
nekoliko maslina
malo origana
Priprema:
Foto: Printskrin/Jutjub/CooKing
Potrebno je da rernu zagrejte na 200 stepeni. U toplu vodu sipajte šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Zasebno pomešajte brašno i ulje, pa dodajte aktivirani kvasac. Potom zamesite testo dok ne postane glatko. Potom ocedite tunjevinu, pa je pomešajte sitno seckanim crnim lukom. Posle toga iseckajte šampinjone na tanke kolutove, pa papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Dodajte ajvar i kečap. Nauljite pleh, pa rastanjite testo. Potom ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Tunjevinu rasporedite s lukom, pa dodajte pomešano povrće, šećerac i origano i rendani biljni kačkavalj. Picu je potrebno peći 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
(Trpeza)