Посна пица туњевина је веома лагана за прављење, а што је бајважније, преукусна је. На овако спремљен начин врло брзо ће се и појести. 

Састојци за брашно: 

450 г брашна
1 шоља топле воде
2 кашике уља
1 кесица сувог квасца
2 кашичице соли
1 кашичица шећера

За фил:

1 конзерва туњевине

2 кашике пелата
1 кашика ајвара
100 г шампињона
пола главице црног лука
1 мања паприка
2 корнишона
1 шака кукуруза шећерца
200 г биљног качкаваља
неколико маслина
мало оригана

Припрема:

Фото: Принтскрин/Јутјуб/CooKing

 

Потребно је да рерну загрејте на 200 степени. У топлу воду сипајте шећер и квасац па оставите да се квасац активира 10 минута. Засебно помешајте брашно и уље, па додајте активирани квасац. Потом замесите тесто док не постане глатко. Потом оцедите туњевину, па је помешајте ситно сецканим црним луком. После тога исецкајте шампињоне на танке колутове, па паприку и корнишоне на коцкице, а маслине на половине. Додајте ајвар и кечап. Науљите плех, па растањите тесто. Потом га премажите мешавином кечапа и ајвара. Туњевину распоредите с луком, па додајте помешано поврће, шећерац и оригано и рендани биљни качкаваљ. Пицу је потребно пећи 15 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Пријатно!

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: