Ovaj neodoljivi spoj ukusa teško da ćete moći da zaboravite. Prepustite se ovo jedinstveno receptu i uživajte sa najmilijima u ručku ili večeri. 

Potrebni sastojci: 

  • oko 600 g mlinaca
  • 500 gr pilećeg belog mesa (filea)
  • malo ulja i maslaca
  • 3 dl kisele pavlake
  • malo soli, bibera i vegete
  • 150 g gaude
  • malo supe

Način pripreme:


Neophodno je da rernu zagrejete na 200 stepeni. Piletinu isecite na kockice i propržite. Pavlaku dodajte u ulje i napravite sos pa ga začinite sa malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.Polomite mlince pa stavite u posudu i prelijte toplom vodom. Za par minuta ih ocedite. U pleh stavite pola mlinaca, pa piletinu pa pola preliva od pavlake.Onda stavite ostatak mlinaca pa prelijte pavlakom i narenađte malo sira. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

Foto: Printskrin/Jutjub/Kristalni Recepti

 

Foto: Printskrin/Jutjub/Kristalni Recepti

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: