Ovaj neodoljivi spoj ukusa teško da ćete moći da zaboravite. Prepustite se ovo jedinstveno receptu i uživajte sa najmilijima u ručku ili večeri.
Potrebni sastojci:
- oko 600 g mlinaca
- 500 gr pilećeg belog mesa (filea)
- malo ulja i maslaca
- 3 dl kisele pavlake
- malo soli, bibera i vegete
- 150 g gaude
- malo supe
Način pripreme:
Foto: Printskrin/Jutjub/Kristalni Recepti
Foto: Printskrin/Jutjub/Kristalni Recepti
Neophodno je da rernu zagrejete na 200 stepeni. Piletinu isecite na kockice i propržite. Pavlaku dodajte u ulje i napravite sos pa ga začinite sa malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.Polomite mlince pa stavite u posudu i prelijte toplom vodom. Za par minuta ih ocedite. U pleh stavite pola mlinaca, pa piletinu pa pola preliva od pavlake.Onda stavite ostatak mlinaca pa prelijte pavlakom i narenađte malo sira. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
(Trpeza)