Овај неодољиви спој укуса тешко да ћете моћи да заборавите. Препустите се ово јединствено рецепту и уживајте са најмилијима у ручку или вечери.
Потребни састојци:
- око 600 г млинаца
- 500 гр пилећег белог меса (филеа)
- мало уља и маслаца
- 3 дл киселе павлаке
- мало соли, бибера и вегете
- 150 г гауде
- мало супе
Начин припреме:
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kristalni Recepti
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kristalni Recepti
Неопходно је да рерну загрејете на 200 степени. Пилетину исеците на коцкице и пропржите. Павлаку додајте у уље и направите сос па га зачините са мало соли, бибера и сувог зачина, и мало воде.Поломите млинце па ставите у посуду и прелијте топлом водом. За пар минута их оцедите. У плех ставите пола млинаца, па пилетину па пола прелива од павлаке.Онда ставите остатак млинаца па прелијте павлаком и наренађте мало сира. Пеците пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени, све док не порумени.
(Трпеза)