Bosanski burek je čarolija za nepce. Svi se pitaju kako da kore od ovog bureka budu hrckave, a on mek i sočan. Reč je u maloj tajni. Potrebno je da korice posle pečenja poprskate mineralnom vodom, a onda vratite još deset minuta u rernu.
Potrebni sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g mlevene govedine
- 250 g crnog luka
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- mineralna voda
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte mleveno meso sa 3 kašike mineralne vode, so, biberom i sitno seckanim belim lukom. Promešajte dobro.Ređajte kore sledećim redosledom: 5 kora od ukupne količine presecite na pola pa ostavite sa strane. Zatim preklopite dve kore preko sredine, a onda preko njih poređajte dve polovine isečenih kora. Mesom napunite kore pa umotajte u burek i stavite u pleh obložen pek papirom. Premažite burek uljem. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć burek poprskajte sa malo mineralne vode i vratite u isključenu rerenu na još deset minuta.
Foto: Profimedia
Pročitajte još
(Trpeza)