Босански бурек је чаролија за непце. Сви се питају како да коре од овог бурека буду хрцкаве, а он мек и сочан. Реч је у малој тајни. Потребно је да корице после печења попрскате минералном водом, а онда вратите још десет минута у рерну.
Потребни састојци:
- 500 г готових кора
- 500 г млевене говедине
- 250 г црног лука
- 1,5 кашичица соли
- пола кашичице бибера
- минерална вода
- уље
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Помешајте млевено месо са 3 кашике минералне воде, со, бибером и ситно сецканим белим луком. Промешајте добро.Ређајте коре следећим редоследом: 5 кора од укупне количине пресеците на пола па оставите са стране. Затим преклопите две коре преко средине, а онда преко њих поређајте две половине исечених кора. Месом напуните коре па умотајте у бурек и ставите у плех обложен пек папиром. Премажите бурек уљем. Пеците пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени. Врућ бурек попрскајте са мало минералне воде и вратите у искључену ререну на још десет минута.
Фото: Профимедиа
Прочитајте још
(Трпеза)