Многи се питају како спремити савршен свињски паприкаш. Врло је битно да знате коју врсту меса купујете. Свињски врат је идеалан за то.
Потребни састојци:
- 1 кг свињског врата
- 3 лука
- 2 шаргарепе
- 1 струк целера
- 2 зелене паприке
- 100 мл тамног пива
- 1 кашика концентрата од пасираног парадајза
- 1 ловоров лист
- 1/2 кашике млевене паприке
- 2 струка тимијана
- 1 везица першуна
- 80 мл уља
- со и црни бибер, по укусу
- брашно, за посипање
Припрема:
Свињски врат исеците на коцке, па побиберите и посолите. Онда поспите брашном и добро уваљајте.Половину уља загрејте у шерпи. Месо запеците у две туре док не добије фину смеђу боју и кармелизује се. Онда га извадите и оставите са стране. Лук нарежите на полумесеце, а шаргарепе на коцкице, као и целер и паприке. Преостало уље загрејте у истој шерпи па динстајте поврће. Затим додајте пасирани парадајз па крчкајте. Налијте пиво, па ловоров лист, димљену паприку и струкове тимијана. На крају месо вратите у шерпу па прелијте водом. Посолите и побиберите па додајте сецкани першун. Оставите да се паприкаш крчка око сат времена на благој температури.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)