Многи се питају како спремити савршен свињски паприкаш. Врло је битно да знате коју врсту меса купујете. Свињски врат је идеалан за то. 

Потребни састојци: 

  • 1 кг свињског врата
  • 3 лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 струк целера
  • 2 зелене паприке
  • 100 мл тамног пива
  • 1 кашика концентрата од пасираног парадајза
  • 1 ловоров лист
  • 1/2 кашике млевене паприке
  • 2 струка тимијана
  • 1 везица першуна
  • 80 мл уља
  • со и црни бибер, по укусу
  • брашно, за посипање

Припрема:

Свињски врат исеците на коцке, па побиберите и посолите. Онда поспите брашном и добро уваљајте.Половину уља загрејте у шерпи. Месо запеците у две туре док не добије фину смеђу боју и кармелизује се. Онда га извадите и оставите са стране. Лук нарежите на полумесеце, а шаргарепе на коцкице, као и целер и паприке. Преостало уље загрејте у истој шерпи па динстајте поврће. Затим додајте пасирани парадајз па крчкајте. Налијте пиво, па ловоров лист, димљену паприку и струкове тимијана. На крају месо вратите у шерпу па прелијте водом. Посолите и побиберите па додајте сецкани першун. Оставите да се паприкаш крчка око сат времена на благој температури.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: