Nakon što je informacija da je Matej poslednji put pokušao da kontaktira nju pre nego što je nestao, Splićanka je deaktivirala profile na društvenim mrežama i povukla se, sve do ovog trenutka.

- Moje ime je Maja Sopta, dolazim iz Splita, imam 31 godinu. Moja majka je Mateju bila učiteljica, moj brat mu je prijatelj. Izbrisala sam Instagram i Fejsbuk zbog poruka i pretnji koje dobijam. Maksimalno sarađujem sa policijom, dopustila sam da pregledaju čitav moj stan i automobil. Spremna sam krv i kosu da dam samo da skinem ljagu sa svog imena - rekla je Maja koja više nije u Srbiji.

Ona navodi da je 27. decembra stigla u Beograd i da se cela situacije brzo dogodila

- Po dolasku u Beograd otišla sam odmah kod prijateljice u stan, gde sam bila i smeštena. Međutim, otišla sam na večeru iako sam se osećala loše. Otišli smo u bar, a posle toga sam dobila temperaturu. Tridesetog sam išla u jedan restoran i tamo videla kako mi je Matej prvo poslao poruku na Instagram, a onda me i zvao jer nisam imala internet i nisam videla poruku, ali nisam uspela da se javim jer sam bila u kolima - govori ona.

- Da sam znala da dolaze u Beograd, sve bih im rekla kako i šta i uputila ih, rekla bih im gde da idu i šta da rade. Odgovorila sam Mateju na poruku na Instagramu kada sam mogla i pitala ga ko je sve došao u Beograd jer sam mislila da mi je i brat tu. Nikad mi nije odgovorio.

Maja navodi kako ju je brat pozvao i u panici pitao gde je.

- Ja sam mu (Mateju prim. aut.) opet poslala poruku da ga pitam gde je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako... Tek kada me je 31. kontaktirala policija, shvatila sam koliko je ozbiljna situacija, pokušala sam da umirim sve i da im kažem da će se javiti, da mu nije ništa. Međutim, kada me je policija kontaktirala, shvatila sam koliko je ozbiljno - ističe ona, dodajući da se kaje jer nije odgovorila na telefonski poziv i da joj je zbog toga najviše žao.

Prvobitno je mislila da je Matej otišao sa nekom devojkom, dok je tek kasnije shvatila koliko je situacija ozbiljna.

- Prvo sam mislila da je sa nekom curom, a potom da se nešto desilo u klubu jer ima budaletina koji bi mu na nacionalnog onosvi naudili. Najviše nas muči što dan-danas ne znamo šta se dogodilo - 

Devojka iz Splita ne želi da se o njoj šire laži putem medija.

- Nisu ni policajci, niti smo mi prijatelji, mogli da damo iskaz za novine jer smo tada ometali istragu, te laži toliko idu daleko da su rekli da se bavim prostitucijom i da su mi oduzeli pasoš. Ja sam ozbiljna cura i trudim se da postanem nešto u životu, jer kad postanem majka, neću moći da radim ovako kao sada u životu - rekla je Hrvatica.

Na postavljeno pitanje kada je srela Nenada Periša, Matejevog oca, ona nije mogla da sakrije suze.

- Srela sam ga slučajno 4. januara kada sam išla da dam izjavu. Rekla sam mu reči utehe. Kako vreme prolazi, moje srce nekako zna, nada se da je živ. Pričali smo kao ljudi... Šta možete reći - ističe Maja, naglasivši da Nenad Periš nikada nije posunjao u nju, te da zbog policijske zabrane nisu mogli da se oglašavaju u medijima.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".