Ovi meki kolači su jednostavni za pravljenje, a ukus je neverovatan.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 10 kašika šećera u prahu
- 13 kašika ulja
- 16 kašika glatkog brašna
- 120 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
Za čokoladni preliv:
- 150 g crne čokolade
- 200 ml mleka
- 150 g putera
- 200 g kokosa, za rolanje
Priprema:
Pročitajte još
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite šećer sa puterom pa dodajte jaja i mleko. Zatim u to prosejte brašno sa praškom za pecivo. Promešajte dobro drvenom kašikom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari sa puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.
Foto: Profimedia
(Trpeza)