Ови меки колачи су једноставни за прављење, а укус је невероватан. 

Потребно је: 

  • 3 јаја
  • 10 кашика шец́ера у праху
  • 13 кашика уља
  • 16 кашика глатког брашна
  • 120 мл млека
  • 1 прашак за пециво

За чоколадни прелив:

  • 150 г црне чоколаде
  • 200 мл млека
  • 150 г путера
  • 200 г кокоса, за ролање

 

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. Умутите шећер са путером па додајте јаја и млеко. Затим у то просејте брашно са прашком за пециво. Промешајте добро дрвеном кашиком. Смесу излијте у плех обложен пек папиром. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Бисквит охладити и исец́и на коцкице. Отопите чоколаду на пари са путером и млеком. Умочите бисквит у чоколаду, уваљајте у кокос и ставите на чист папир за печење и оставите да мало одстоји.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: