Готово свако домаће јело почиње динстањем лука, али после кувања, цела кућа мирише на лук. Мирис црног лука лако се увуче у завесу, гардеробу, намештај, па чак и косу и остаје данима! Главни кривац за то су сумпорна једињења која се ослобађају током термичке обраде лука. Али постоји решење које користе чак и професионални кувари.

Ако не желите да ваша кућа мирише као кухиња из ресторана, примените следећи трик:

Потребно вам је:

- 1 кашичица соде бикарбоне (за до 500г лука)

- 1 супена кашика соде бикарбоне (за веће количине)

ФОТО: ГРОК вештачка интелигенција твитер

 

Како се користи:

- На уобичајен начин исецкајте црни лук

- Ставите га да се динста на уљу

- Додајте соду бикарбону и добро промешајте

- Наставите динстање као и обично

Згушњава јело без запршке

Сода бикарбона не само да неутрализује непријатне мирисе, већ и згусне лук током кувања. То значи да не морате правити запршку, што чини јело здравијим, а припрему бржом.

БОНУС ВИДЕО: