Domaće pogačice su meke, a vrlo jednostavne za pravljenje. Tople se tope u ustima. 

Potrebni sastojci:

  • 190 g bademovog brašna
  • jedna kašičica praška za pecivo
  • Soli po ukusu
  • 340 g mocarela sira
  • 60 g krem sira
  • dva jajeta za testo i jedno jaje za premazivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte so. Zasebno pomešajte rendanu mocarelu i krem sir, pa otopite na pari. Dodajte 2 jajeta u otopljen sir pa dobro promešajte. Ovu smesu dodate u brašno pa mesite rukama. Navlaženim rukama oblikujte male pogačice. Zatim premažite jajetom pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pogačice oko 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Profimedia

 

(Trpeza) 

 

BONUS VIDEO: