Domaće pogačice su meke, a vrlo jednostavne za pravljenje. Tople se tope u ustima.
Potrebni sastojci:
- 190 g bademovog brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- Soli po ukusu
- 340 g mocarela sira
- 60 g krem sira
- dva jajeta za testo i jedno jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte so. Zasebno pomešajte rendanu mocarelu i krem sir, pa otopite na pari. Dodajte 2 jajeta u otopljen sir pa dobro promešajte. Ovu smesu dodate u brašno pa mesite rukama. Navlaženim rukama oblikujte male pogačice. Zatim premažite jajetom pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pogačice oko 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Profimedia
(Trpeza)
Pročitajte još