Домаће погачице су меке, а врло једноставне за прављење. Топле се топе у устима.
Потребни састојци:
- 190 г бадемовог брашна
- једна кашичица прашка за пециво
- Соли по укусу
- 340 г моцарела сира
- 60 г крем сира
- два јајета за тесто и једно јаје за премазивање
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно са прашком за пециво и додајте со. Засебно помешајте рендану моцарелу и крем сир, па отопите на пари. Додајте 2 јајета у отопљен сир па добро промешајте. Ову смесу додате у брашно па месите рукама. Навлаженим рукама обликујте мале погачице. Затим премажите јајетом па ређајте на плех обложен пек папиром. Пеците погачице око 8 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
Профимедиа
(Трпеза)
Прочитајте још