Домаће погачице су меке, а врло једноставне за прављење. Топле се топе у устима. 

Потребни састојци:

  • 190 г бадемовог брашна
  • једна кашичица прашка за пециво
  • Соли по укусу
  • 340 г моцарела сира
  • 60 г крем сира
  • два јајета за тесто и једно јаје за премазивање

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно са прашком за пециво и додајте со. Засебно помешајте рендану моцарелу и крем сир, па отопите на пари. Додајте 2 јајета у отопљен сир па добро промешајте. Ову смесу додате у брашно па месите рукама. Навлаженим рукама обликујте мале погачице. Затим премажите јајетом па ређајте на плех обложен пек папиром. Пеците погачице око 8 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.

Профимедиа

 

(Трпеза) 

 

БОНУС ВИДЕО: