U kuvarima domaćica, slane torte privlače veliku pažnju, a posebnu je pažnju kupila torta od paprika. 

Potrebni sastojci: 

  • 5-6 crvene pečene paprike
  • 2 jaja
  • prezle i brašno po potrebi
  • 250 g kravljeg sira
  • 1 kisela pavlaka
  • 100 g majoneza
  • 4-5  kiselih krastavaca
  • 2 kuvana jaja
  • 200 g šunke

Priprema:

Rasecite pečene paprike na pola. Posolite pa uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru zatim je prevrnite iz posude. Ukrasite po želji.

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: