У куварима домаћица, слане торте привлаче велику пажњу, а посебну је пажњу купила торта од паприка. 

Потребни састојци: 

  • 5-6 црвене печене паприке
  • 2 јаја
  • презле и брашно по потреби
  • 250 г крављег сира
  • 1 кисела павлака
  • 100 г мајонеза
  • 4-5  киселих краставаца
  • 2 кувана јаја
  • 200 г шунке

Припрема:

Расеците печене паприке на пола. Посолите па уваљајте у брашно, умућена јаја и презле те их испохујте. Паприке оставите на папирном убрусу да упије вишак масноће. Исецкајте ситно шунку, киселе краставчиће и кувана јаја те их сједините са павлаком, мајонезом и изгњеченим сиром. Ређајте паприке у пластичну посуду док не покрију дно па их затим премажите филом. Поновите поступак 2-3 пута док има материјала. Торту охладите у фрижидеру затим је преврните из посуде. Украсите по жељи.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: