У куварима домаћица, слане торте привлаче велику пажњу, а посебну је пажњу купила торта од паприка.
Потребни састојци:
- 5-6 црвене печене паприке
- 2 јаја
- презле и брашно по потреби
- 250 г крављег сира
- 1 кисела павлака
- 100 г мајонеза
- 4-5 киселих краставаца
- 2 кувана јаја
- 200 г шунке
Припрема:
Расеците печене паприке на пола. Посолите па уваљајте у брашно, умућена јаја и презле те их испохујте. Паприке оставите на папирном убрусу да упије вишак масноће. Исецкајте ситно шунку, киселе краставчиће и кувана јаја те их сједините са павлаком, мајонезом и изгњеченим сиром. Ређајте паприке у пластичну посуду док не покрију дно па их затим премажите филом. Поновите поступак 2-3 пута док има материјала. Торту охладите у фрижидеру затим је преврните из посуде. Украсите по жељи.
Фото: Профимедиа
Прочитајте још
(Трпеза)