Na ovako spremljen način, džigerica neće biti gorka i žilava, već će biti sočna i meka. 

Potrebni sastojci: 

  • 1 kg pileće džigerice
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 500 ml paradajz sosa
  • 100 ml belog vina
  • 100 g brašna
  • 3 čena belog luka
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica mešavine biljnih začina
  • 1 kašičica soli

Priprema:

DŽigericu uvaljajte u brašno i na malo ulja propržite. Izvadite na tanjir pa u istom ulju propržite iseckan beli i crni luk. Vratite džigericu, dodajte malo vode i belo vino. Začinite, poklopite i dinstajte na tihoj vatri dok tečnost ne ispari. Pri kraju dinstanja dodajte paradajz sos i dinstajte još pet minuta.

Foto: Profimedeia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: