На овако спремљен начин, џигерица неће бити горка и жилава, већ ће бити сочна и мека.
Потребни састојци:
- 1 кг пилеће џигерице
- 1 већа главица црног лука
- 500 мл парадајз соса
- 100 мл белог вина
- 100 г брашна
- 3 чена белог лука
- 1 ловоров лист
- 1 кашичица мешавине биљних зачина
- 1 кашичица соли
Припрема:
Џигерицу уваљајте у брашно и на мало уља пропржите. Извадите на тањир па у истом уљу пропржите исецкан бели и црни лук. Вратите џигерицу, додајте мало воде и бело вино. Зачините, поклопите и динстајте на тихој ватри док течност не испари. При крају динстања додајте парадајз сос и динстајте још пет минута.
Фото: Профимедеиа
Прочитајте још
(Трпеза)