На овако спремљен начин, џигерица неће бити горка и жилава, већ ће бити сочна и мека. 

Потребни састојци: 

  • 1 кг пилеће џигерице
  • 1 већа главица црног лука
  • 500 мл парадајз соса
  • 100 мл белог вина
  • 100 г брашна
  • 3 чена белог лука
  • 1 ловоров лист
  • 1 кашичица мешавине биљних зачина
  • 1 кашичица соли

Припрема:

Џигерицу уваљајте у брашно и на мало уља пропржите. Извадите на тањир па у истом уљу пропржите исецкан бели и црни лук. Вратите џигерицу, додајте мало воде и бело вино. Зачините, поклопите и динстајте на тихој ватри док течност не испари. При крају динстања додајте парадајз сос и динстајте још пет минута.

Фото: Профимедеиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: