Mnoge domaćice se pitaju kako napraviti meke i vazdušaste krofne bez masti.
Potrebno je:
- 1 kesica suvog kvasca
- 700-900 grama brašna
- 4 jajeta
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 g šećera
- 100 g šećera za posipanje
- cimet po ukusu
- 150 g margarina (ostavite jednu kašiku sa strane)
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi. Onda pospite brašnom pa pokrijte i pustite da nadođe. Nakon 10 minuta dodajte brašno, jaja i jogurt, otopljen margarin i šećer, pa sjedinite dobro varjačom. Ostavite sat vremena da odstoji. Zatim premesite i razvucite testo na debljinu 1,5 cm. Čašom vadite krofne pa ređajte na papir obložen pek papirom. Pecite krofne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada budu gotove premažitee ih otopljenim margarinom. Na kraju pospite krofne šećerom i cimetom.
Foto: Shutterstock
(Trpeza)