Mnoge domaćice se pitaju kako napraviti meke i vazdušaste krofne bez masti. 

Potrebno je: 

  • 1 kesica suvog kvasca
  • 700-900 grama brašna
  • 4 jajeta
  • 300 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 150 g šećera
  • 100 g šećera za posipanje
  • cimet po ukusu
  • 150 g margarina (ostavite jednu kašiku sa strane)

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi. Onda pospite brašnom pa pokrijte i pustite da nadođe. Nakon 10 minuta dodajte brašno, jaja i jogurt, otopljen margarin i šećer, pa sjedinite dobro varjačom. Ostavite sat vremena da odstoji. Zatim premesite i razvucite testo na debljinu 1,5 cm. Čašom vadite krofne pa ređajte na papir obložen pek papirom. Pecite krofne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada budu gotove premažitee ih otopljenim margarinom. Na kraju pospite krofne šećerom i cimetom.

Foto: Shutterstock

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: