Многе домаћице се питају како направити меке и ваздушасте крофне без масти. 

Потребно је: 

  • 1 кесица сувог квасца
  • 700-900 грама брашна
  • 4 јајета
  • 300 мл јогурта
  • 200 мл воде
  • 150 г шећера
  • 100 г шећера за посипање
  • цимет по укусу
  • 150 г маргарина (оставите једну кашику са стране)

Припрема

Рерну загрејте на 180 степени. Квасац размутите са шећером у млакој води. Онда поспите брашном па покријте и пустите да надође. Након 10 минута додајте брашно, јаја и јогурт, отопљен маргарин и шећер, па сједините добро варјачом. Оставите сат времена да одстоји. Затим премесите и развуците тесто на дебљину 1,5 цм. Чашом вадите крофне па ређајте на папир обложен пек папиром. Пеците крофне у рерни загрејаној на 180 степени. Када буду готове премажитее их отопљеним маргарином. На крају поспите крофне шећером и циметом.

Фото: Shutterstock

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: