Многе домаћице се питају како направити меке и ваздушасте крофне без масти.
Потребно је:
- 1 кесица сувог квасца
- 700-900 грама брашна
- 4 јајета
- 300 мл јогурта
- 200 мл воде
- 150 г шећера
- 100 г шећера за посипање
- цимет по укусу
- 150 г маргарина (оставите једну кашику са стране)
Припрема
Рерну загрејте на 180 степени. Квасац размутите са шећером у млакој води. Онда поспите брашном па покријте и пустите да надође. Након 10 минута додајте брашно, јаја и јогурт, отопљен маргарин и шећер, па сједините добро варјачом. Оставите сат времена да одстоји. Затим премесите и развуците тесто на дебљину 1,5 цм. Чашом вадите крофне па ређајте на папир обложен пек папиром. Пеците крофне у рерни загрејаној на 180 степени. Када буду готове премажитее их отопљеним маргарином. На крају поспите крофне шећером и циметом.
Фото: Shutterstock
(Трпеза)