Posna pita sa pečurkama se vrlo brzo i jednostavno sprema, a odlična je kao predjelo na posnim slavama. 

Potrebni sastojci: 

  • 2 praziluka
  • 400 g šampinjona 
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • malo peršuna
  • 500 g kora za pite 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šampinjone iseckajte na listiće a praziluk na kockice. Prodinstajte na malo vode. Zatim dodajte začine i još malo promešajte, pa nalijte 2 dcl kuvanog paradajza. Kore filujte pripremljenim filom pa ih premažite sokom od paradajza. Pecite pitu 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim prekrijte folijom i dopecite pitu još 20 minuta.

Foto: Printskrin/Jutjub/Kuvajmo lako

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: