Posna pita sa pečurkama se vrlo brzo i jednostavno sprema, a odlična je kao predjelo na posnim slavama.
Potrebni sastojci:
- 2 praziluka
- 400 g šampinjona
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica soli
- malo peršuna
- 500 g kora za pite
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šampinjone iseckajte na listiće a praziluk na kockice. Prodinstajte na malo vode. Zatim dodajte začine i još malo promešajte, pa nalijte 2 dcl kuvanog paradajza. Kore filujte pripremljenim filom pa ih premažite sokom od paradajza. Pecite pitu 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim prekrijte folijom i dopecite pitu još 20 minuta.
Foto: Printskrin/Jutjub/Kuvajmo lako
(Trpeza)