Посна пита са печуркама се врло брзо и једноставно спрема, а одлична је као предјело на посним славама.
Потребни састојци:
- 2 празилука
- 400 г шампињона
- 200 мл куваног парадајза
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица сувог зачина
- 1 кашичица соли
- мало першуна
- 500 г кора за пите
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Шампињоне исецкајте на листиће а празилук на коцкице. Продинстајте на мало воде. Затим додајте зачине и још мало промешајте, па налијте 2 дцл куваног парадајза. Коре филујте припремљеним филом па их премажите соком од парадајза. Пеците питу 15 до 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Затим прекријте фолијом и допеците питу још 20 минута.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuvajmo lako
(Трпеза)