Посна пита са печуркама се врло брзо и једноставно спрема, а одлична је као предјело на посним славама. 

Потребни састојци: 

  • 2 празилука
  • 400 г шампињона 
  • 200 мл куваног парадајза
  • 1 кашичица бибера
  • 1 кашичица сувог зачина
  • 1 кашичица соли
  • мало першуна
  • 500 г кора за пите 

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Шампињоне исецкајте на листиће а празилук на коцкице. Продинстајте на мало воде. Затим додајте зачине и још мало промешајте, па налијте 2 дцл куваног парадајза. Коре филујте припремљеним филом па их премажите соком од парадајза. Пеците питу 15 до 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Затим прекријте фолијом и допеците питу још 20 минута.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuvajmo lako

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: