Mnogo ljudi u svetu svakodnevno radi za stolovima. Pozitivne promene u danu trebalo bi da uvedemo, kako bi nam telo bilo zahvalno. Ako primetite da vam je vrat malo zategnut ili su vam leđa više pogrbljena, shvatite to kao znak da popravite svoje držanje tokom dana.

Kako da poboljšamo držanje dok sedimo?

Smatra se da pravilno držanje zapravo poboljšava i naše opšte zdravlje dajući veći kapacitet pluća i nivo energije.

Pravo podešavanje stola

Ako želite da promenite svoje držanje na poslu dok sedite prva stvar koju treba da naučite je kako zapravo treba da sedite. Kako se ispostavilo, gde se nalaze vaši predmeti na stolu je jednako važno kao i kako sedite. U stvari, to dvoje idu potpuno ruku pod ruku. Računar treba da bude udaljen samo jednu ruku, zglobovi treba da budu ispravljeni dok kucate i treba da podesite stolicu tako da vam kolena budu otprilike u ravni sa kukovima.

Uradite nekoliko istezanja

Ispostavilo se da istezanje tokom dana za stolom nije odlično samo za držanje. Samo pet minuta istezanja takođe može da smanji i umor. Jedno od najboljih istezanja za stolom je istezanje gornjeg dela tela i ruku. Sve što treba da uradite je da sednete uspravno, ispružite ruke u vazduh sa dlanovima okrenutim nagore i posegnete ka nebu. Zadržite 30 sekundi i odmah ćete se osećati malo bolje. Ako vas muči bol u vratu predlaže se da sedite uspravno i da nagnete vrat na jednu, a zatim na drugu stranu, piše The list.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".