Naime, 2016. godine trojica maloletnika zapalila su dvojicu beskućnika od kojih je jedan preminuo od zadobijnih opekotina.

Dragutin Todorčević (64) iz Futoga i njegov prijatelj Zoran Todorović teško su povređeni u ovom stravičnom događaju, a Dragutin je preminuo par sati nakon prijema u bolnicu jer mu je 90 odsto kože bilo u opekotinama.

Stradali Todorčević je godinama bio beskućnik i noću je spavao na betonskoj stazi iza prodavnice na Bulevaru oslobođenja.

- On je bio legenda Novog Sada i imao je tešku životnu priču. Godinama je stanovao u prihvatilištu u Futogu - rekao je izvor.

Sam Dragutin govorio je o sebi u jednoj emisiji.

- Životni put me naveo kad je došlo bombardovanje ekonomski sam pukao, brak mi je pukao. Posle sam se odao alkoholu i tako sam bio po ulicama svakojakim, ostao sam na ulici. Ukrali su mi štake, zvao sam policiju. Policija je zvala crveni krst i doveli su me ovde - priča Dragutin Todorčević.

On je dodao da je u prihvatnom centru završio nakon što su mu ukrali štake na ulici.

- Jednom su mi ukrali štake, zvao sam policiju, a policija je onda zvala Crveni krst. I doveli su me ovde - ispričao je Dragutin.

On je u Prihvatnom centru učestvovao u izložbama, pesničkim večerima, predstavama... Tako je bio učesnik izložbe „Šire od svetlosti“, koju je otvorio recitovanjem svojih stihova.

Kao pesnik-amater učestvovao je čak i u Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu. Iako beskućnik, učestvovao je čak i u dobrotvornim akcijama.

Maloletnik, u to vreme dvanaestogodišnjak nije odgovarao zbog smrti Todorčevića, a kažnjena je njegova majka. Dečak je u to vreme dao neverovatnu izjavu.

- Upalio sam novine i bacio ih na tog beskućnika i njegovog prijatelja. Bilo mi je dosadno i rekao sam drugovima: "Hajde da se malo zabavimo. Nisam znao da će da izgori." - rekao je tada dvanaestogodišnjak policiji u Novom Sadu.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".