Na večni počinak ispraćen je uz muziku, a njegovi prijatelju su uz zvuke gitare otpevali pesmu Boba Dilana Knockin’ On Heaven’s Door.

Poslednjem ispraćaju, Novosađanima omiljenog uličnog svirača, pored najuže rodbije, prisustvovali su i Blekijevi poznanici i prijatelji. Na svežu humku položili su cveće u obliku gitare, koja je bila Blekijev zaštitni znak i od koje se nije razdvajao.

Kostić je, podsećamo, 9. februara u zoru pronađen u lokvi krvi, bez svesti na pločniku u Kosovskoj ulici ispred zgrade sa brojem 7a, nedaleko od Riblje pijace. Slučajni prolaznik je pozvao Hitnu pomoć, ali je Bleki, ubzo po prijemu u Urgentni centar preminuo. Nesrećnom čoveku, nažalost, nije bilo spasa, a ustanovljeno je da je imao prelom lobanje i rebara.

Osumnjičenoim Žarku R. je određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i uznemirenja javnosti. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je pokrenulo istragu, a dvadesetjednogodišnjak se sumnjiči za teško ubistvo, a predviđena kazna je od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Osumnjičeni Žarko R. je uhapšen istog dana, odnosno u sredu, 9. februara, samo nekoliko sati nakon što je na pločniku u lokvi krvi pronađen Kostić, a posle hapšenja, kako saznajemo, priznao je da je tukao nesrećnog čoveka, jer je navodno bio besan što mu je ovaj, kada je od njega tražio novac, dao samo 390 dinara, koliko je imao u džepu. To je Žarka R. navodno razbesnelo i nasrnuo je na nesrećnog čoveka udarajući ga rukama i nogama.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".