Aleksandar Šapić, potpredsednik SNS, predsednik opštine Novi Beograd koji je prvi na listi te partije za beogradske izbore, izjavio je u intervjuu da ni u politici kao ni u sportu nema dobijenih utakmica pre nego što se završe, ali da će dati sve od sebe da pridobije poverenje građana. Navodi i da je predizborna kampanja već mesecima jako prljava, ali da ni on ni SNS neće nijednim svojim gestom dodatno da unose netrpeljivost i mržnju među građane i svoj narod, pa čak ni po cenu nekog izgubljenog glasa.

- Nije nijedna kampanja vredna srpskih podela i žrtava. Bićemo pozitivni, afirmativni, konstruktivni i pre svega optimistični. Govorićemo o rezultatima i delima koja stoje iza nas, a na osnovu njih ćemo i tražiti poverenje za buduće stvari koje planiramo da radimo.

Za beogradske izbore mnogi kažu da će biti  veoma neizvesni. Evo šta na tu temu poručuje Šapić:

Foto: Novosti

 

- Svaki izbori su teški i neizvesni na svoj način i ne postoje nijedni koji su lagani i koji se unapred dobijaju. To vam je kao u sportu. Nema dobijenih utakmica pre nego se završe. Mi ćemo dati sve od sebe da zaslužimo poverenje građana, a o pobedniku i poraženom ćemo govoriti kad izbori budu gotovi. 

Na pitanje da li oseća pritisak jer je opozicija na jednakim šansama Šapić je odgovorio:

- Čitav život sve što sam radio, radio sam pod određenim pritiskom jer kad nema pritiska, nema ni produktivnosti ni napretka. Tako da se pritiska nisam nikada plašio, on je samo pomagao da izazov bude veći, a krajnji rezultat bolji.

Šapić se dotakao i svog stava o spomeniku Stefanu Nemanji:

- Meni se spomenik dopada, mislim da je izuzetno važan za naš grad i istorijski i identitetski, a na kraju i kao umetničko delo mislim da je značajan jer je rad jednog od najpriznatijih vajara današnjice Rusa Aleksandra Rukavišnjikova. I ne bih ga izmeštao van Beograda.

Za kraj, Šapić je na pitanje da li će Aleksandar Vučić osvojiti prvi krug izbora jasno ogodvorio:

- Hoće.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".