- Ne verujem da je sada vreme da se govori o bilo kakvom ishodu operacije ili njenoj efikasnosti, moramo sačekati da se završi - rekao je Peskov novinarima, prenosi agencija TAS S.

Portparol Kremlja osudio je danas odluku Evropske unije da finansira isporuku oružja Kijevu i ukazao da ta odluka pokazuje da je Moska "u pravu" što preduzima sve mere kako bi demilitarizovala svog suseda.

Foto: Profimedia/Tanjg/AP

 

 

Peskov je nazvao zločinima akcije ukrajinskih nacionalista, koji se, kako je on naveo, kriju iza civila.

- Vidimo brojne pokušaje, višestruke pokušaje ukrajinskih nacionalističkih grupa - ne znam kako da ih nazovem - da koriste civilno stanovništvo, civilne objekte, stambene zgrade kao štit, kao živi štit - rekao je on i dodao da je to neprihvatljivo.

On je poručio da će Moskva na zabranu letova ruskih avio-kompanija odgovoriti simetrično, ali i uzimajući u obzir sopstvene interese.

- Naravno, biće odgovora koji će biti vođen principom reciprociteta, a naši interesi svakako će biti u prvom planu - istakao je je portparol Kremlja.

Foto: Profimedia

 

On je takođe kazao da su tokom dužeg perioda u Rusiji vršene sistemske pripreme za moguće sankcije, uključujući i one najteže.

- Do sada nismo imali razloga da sumnjamo u efikasnost i pouzdanost Centralne banke, kao što ni sad nemamo razloga da sumnjamo u njenu efikasnost - rekao je on u odgovoru na pitanje kako Kremlj ocenjuje postupke Banke Rusije.

Poručio je da planovi odgovora na sankcije postoje, da su oni pripremljeni, razvijeni i da se sada sprovode.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".