Glumica u seriji "Jovanka Broz i tajne službe" igra suprugu Josipa Broza Tita do pedesete godine života, dok je Jovankin lik nakon tog perioda oživela Snežana Savić.

Foto: Depozitfoto

 

 

- Bila je žena predsednika Jugoslavije na vrhuncu njegove moći, i nesumnjivo je imala glas u donošenju raznoraznih odluka. Postoje teorije o tome ko ju je i zašto doveo u Beli dvor, za koga je radila i ko je radio za nju... Skoro sve je dovedeno u pitanje, osim njene sposobnosti da stvari drži pod kontrolom koliko je to bilo moguće. Bila je Titova senka i vodila je računa o svemu. Koliki je bio njen uticaj, to jeste centralna tema serije - objasnila je Milica.

Milica Tomašević detinjstvo je provela u rodnom Zubinom Potoku, gde je živela do 13. godine, kada se preselila u Beograd. Bila je mis Kosova i Metohije 2011. godine, a uporedo sa Fakultetom umetnosti u Kosovskoj Mitrovici završila je i ekonomiju. Ipak, gluma je, kako ističe u intervjuima, na prvom mestu.

Foto: V. Danilov

 

 

- Razmišljala sam o arhitekturi, ali je izbor pao na ekonomiju, pa sam uporedo sa onim za glumu polagala prijemni i za ekonomski fakultet i bila prva na rang-listi. Onda sam odlučila da završim i jedne i druge studije i bila prinuđena da se snalazim, po tri meseca sam provodila kod kuće i u Beogradu i nekako uspevala da uvek sve uklopim. Bilo je teško, ali sam izdržala, a sad mi ekonomija dobro dođe da se snađem. Čak me i kolege često pitaju za ekonomski ili bankarski savet - izjavila je Milica jednom prilikom za "Gloriju".

(Večernje novosti)