O tome da li bi podmukli virus opet mogao da nas iznenadi ili smo definitivno stigli do kraja borbe u sa pandemijom govorio je virusokog dr Milanko Šekler.

On je saglasan sa tim da je priča o korona virusu pala u treći plan sasvim opravdano, ali dodaje da nije bezbrižan kada je reč o mogućnosti pogoršanja statistike na teritoriji Srbije.

- Tačno je da je takva situacija kod nas, ali u drugim zemljama to nije slučaj. Čak ćete i u ruskim i ukrajinskim medijima naći informacije o korona virusu u samom vrhu najvažnijih tema. Ono na šta ja nailazim su dnevne informacije koje skreću pažnju stanovništvu na ozbiljnost situacije. U Rusiji i dalje govorimo o nekoliko stotina umrlih dnevno. Takođe, sve izbeglice koje ulaze u Rusiju prvo se šalju na vakcinalne punktove, pa tek onda mogu da nastave dalje kretanje - objašnjava dr Milanko Šekler.

Foto: TV Pink printskrin

 

 

- Ja sam verovao da će izbori biti povod da se stanovništvu još jednom skrene pažnja, da se biračko telo pozove da se vakciniše. Međutim, moji pozivi i desnici i levici, ni strankama na vlasti ni onima iz opozicije, nisu naišli ni na kakav odziv. Razlog je prost, imamo pola-pola vakcinisanih i onih koji to nisu, a političari se bore za glasove i jednih i drugih. Pa je onda bilo: "Bolje da ne čačkamo i ne petljamo jer onda jedna polovina stanovništva neće glasati za nas". To onda znači - "Baš me briga da li će ovi nevakcinisani da se razbole, samo daj Bože da se dovuku do biračkog mesta da me zaokruže, a posle me ne zanima šta će biti s njima" - istakao je Šekler.

- Znate šta, pametnom čoveku savet ne treba, budalu je džabe savetovati. Šta sad vredi ja da pametujem. Dve godine im ponavljamo i šta ja da kažem novo? Na kraju krajeva, koliko njih je nosilo maske na glasanju? Kad sam išao na glasanje bio sam jedan od retkih "slepaca" koji je nosio masku. Niko iz biračkog odbora nije nosio zaštitu. Dakle, bilo je više od 8.000 biračkih mesta sa po desetak članova, što znači da je u nedelju više od 80.000 ljudi sedelo u prostorijama kroz koje je prošlo 3.700.000 ljudi. Brojke novozaraženih će neminovno morati da skoče. Jasno je da je tu bila gužva, da je bilo loše vreme i da se te prostorije nisu provetravale - zaključio je dr Milanko Šekler gostujući na Kurir televiziji.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".