- Muftiji rahmetli su stalno pretili. Do te mere da je to nama u porodici i društvu postala normalna pojava na koju više nismo ni reagirali preterano burno. Pretili su mu iz raznih krugova, terorističkih organizacija, raznih političko-mafijaških skupina, političko-udbaških krugova, narko-dilerskih organizacija. Neki su posrednici bili. Pa čak i neke diplomate - rekao je Zukorlić u emisiji "Crvene olovke".

Kako ističe, muftija je imao jako obezbeđenje, privatno i državno, a ujedno je i lično preduzimao mere predostrožnosti.

Zukorlić je dodao da se pretnje nisu zaustavile ni nakon smrti oca.

- Uglavnom su bile iz kriminalno-mafijaških krugova iz Sjenice i Sarajeva. LJudima smeta to što smo nastavili svoje delovanje i što se određeni procesi nisu zaustavili nakon muftijine smrti. Neki ljudi u Sarajevu su videli svoj interes u smrti rahmetli muftije. Hteli su da iskoriste njegovu smrt da sebe nametnu kao neki faktor. Mi zaista, kao muftijini naslednici, nećemo dozvoliti da nas nikakvi kriminalni i mafijaški krugovi pokušaju poklopiti - istakao je Zukorlić.

Zukorlić se osvrnuo i na izjave muftijine druge žene Elme Elfić Zukorlić koja je izjavila da je iz medija saznala da su uzorci za analizu uzeti od pokojnog supruga.

- Svi su saznali u isto vreme. Tu je bilo prisutno pedesetak članova šire porodice koji su bili bliski rahmetli muftiji. Zaista, u istom trenutku su saznali moja majka, moja sestra i majka od rahmetli muftije, pa i poštovana Elma Elfić Zukorlić. Nismo dali nikome prednost. Pre svega, nismo ni hteli porodicu, prvenstveno ženske članove, da informišemo o svim detaljima da ne bi preživljavali agoniju iščekivanja rezultata. Znate kako je to bilo teško, pogotovo jer sam u tom periodu vodio izbornu kampanju. Hteli smo da zaštitimo ženske članove porodice. Gospođa Elma je to shvatila možda na neki drugačiji način, ali nije imala razloga - rekao je Zukorlić.

Takođe, Usame se prisetio i koja mu je najdraža uspomena na oca.

- Prvo mi je palo na pamet kad mi je kupio bicikl za Bajram kad sam imao pet godina. To mi je sada prvo palo na pamet. To je bilo baš iznenađenje. Ja ga čak nisam ni tražio niti sam ga očekivao. Bilo mi je baš super iznenađenje - prisetio se Usame Zukorlić.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".