Pokojni muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada navodno pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili venčani po šerijatskim zakonima i sa zahtevom da dobije svoj deo nasledstva. Belkisa je u saopštenju negirala iznete informacije, tvrdeći da nije dolazila ni sa kakvim papirima u Mešihat, tražeći deo nasledstva.

Zilha Malmudirović, master teolog, otkrila je za jutarnji program Kurir televizije kakvi su šerijatski zakoni:

- Poligamija podrazumeva da muškarac ili žena moraju da ispune određene uslove. Konkretno, muškarac da bi bio oženjen sa više žena, ima određenu odgovornost. Muškarac može biti u braku sa najviše četiri žene, mora da bude punoletan, pametan, zdrav, finansijski situiran da bi mogao da vodi računa o svim ženama. mora da bude pravedan prema sve četiri, recimo ako ima četiri žene, mora da obezbedi 4 kuće - navodi Zilha za Kurir i dodaje:

Foto: Instagram printskrin/elf_zu

 

- Šerijatski zakon jasno određuje koliko kome pripada, po šerijatskom takonu, žena ima pravo na nasledtsvo za razliku od nekih drugih zakona, a jasno je ustanovljeno koliko pripada ženama, a koliko ostalim naslednicima - zaključuje ona. 

Belkisa je 20 godina mlađa od njega, završila je studije na Zukorlićevom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a takođe je našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres. Navodno je dobila luksuzne automobile od muftije, pa se čak pominjao i "mercedes S 320" od 85.000 evra.

 

Zukorlićeva prva žena je Umeja sa kojom ima četvoro dece, sa drugom Elmom Elfić Zukorlić, takođe, ima četvoro naslednika.

Podsetimo, Beliksa Crnovršanin negirala je pisanje medija i navela da lažni navodi za cilj imaju njenog ugleda kao časne građanke Srbije, odane muslimanke i ponosne žene.

Ona je na svom Instagram profilu objavila saopštenje javnosti u kom navodi da iznošenje ovakvih priča ima za cilj "nanošenje štete porodici Zukorlić". 

- Navodi tabloida o „privatnom životu, skupocenom autu, potraživanju imovine i drugo“ su surova zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli Akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice - navodi ona u saopštenju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".