- Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je ceo Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, pominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski venčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije deo ostavštine pokojnog muftije.

Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na deo imovine pokojnika - kaže izvor iz Novog Pazara i dodaje da je Belkisa javno neudata, odnosno da je za svet i dalje devojka, kao i da se nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem.

Foto: RTS printskin

 

On dodaje da sad po gradu kruže dve oprečne priče.

- Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer niti je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, niti su imali dece, pa nema šta da traži u ostavinskoj deobi. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno - u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila - kaže sagovornik Kurira.

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrejani i neposredno posle njegove smrti. Tako je pisano da je ona nimalo slučajno završila studije na Zukorlićevom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a takođe i nimalo slučajno našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres.

Pisalo se i o skupim automobilima koje je dobila od muftije, pa se čak pominjao i "mercedes S 320" od 85.000 evra, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može da priušti od novinarske plate, a ni porodica joj nije imućna, već prosečna.

- Interesantno, ali Belkisa je rođena 1991, iste godine kada je Zukorlić dobio ćerku sa Umejom. Takođe, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. aprila, na čijem čelu je posle Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame Zukorlić - kaže izvor za Kurir.

BELKISA CRNOVRŠANIN NEGIRALA NAVODE

Beliksa Crnovršanin negirala je pisanje Kurira i navela da lažni navodi za cilj imaju njenog ugleda kao časne građanke Srbije, odane muslimanke i ponosne žene.

Naime, ona je na svom Instagram profilu objavila saopštenje javnosti u kom navodi da iznošenje ovakvih priča ima za cilj "nanošenje štete porodici Zukorlić". 

- Navodi tabloida o „privatnom životu, skupocenom autu, potraživanju imovine i drugo“ su surova zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli Akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice - navodi ona u saopštenju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @belkisacrnovrsanin

 

OGLASILA SE I ELMA ELFIĆ

Saopštenje Elme Elfić Zukorlić, koje je dala za Kurir, prenosimo u celosti:

- Muftija bio veliki čovek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za decu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka.

Foto: Tanjug/Eldan A. Novalić

 

Za života, u javnosti je ponosno demonstrirao gde se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zahtevao ispunila sam za vreme njegovog života. Što se tiče novonastale situacije, ubeđena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke.

Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on, i njegov tim, doprineo ovom Regionu u prethodnim decenijama, već o njemu govorimo na način na koji nismo govorili za vrijeme njegovog života. Dragi moj Muftija, nadam se da ne čuješ i ne vidiš šta se događa nakon tvog preseljenja. Uživaj u dženetskim vrtovima!

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".