Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu u Narodnoj skupštini čime je zvanično početi njegov drugi predsednički mandat.

Vučić se obratio nakon polaganja zakletve.

- Ne postoji veća čast i obaveza od one koje ti daje da vodiš svoju zemlju. Sve to i obavezu, i dužnost i čast i ponos dobio sam od građana na izborima. Želim da budem predsednik svih i za sve, prvi po obavezama i poslednji po privilegijama. Da radim više i ne tražim ništa za sebe, ali tražim sve za Srbiju - rekao je Vučić.

Foto: Z. Jovanović

 

- Prioriteti mog drugog mandata glase: Mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad. Srbija je proizvod naših misli, snova i dela, naš ideal, naš cilj, svest, znanje o tome gde smo.

Predsednik je istakao da se raduje skorom formiranju novog parlamenta i da očekuje da će se to dogoditi do kraja jula.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

 

- Ne želim da odgovaram na besmislene tvrdnje da sam birao pred kojim ću parlamentom da polažem zakletvu. Šta god učinio, nikada neće biti dovoljno dobro ili dovoljno loše. Formiranje nove Vlade je od presudnog značaja. Očekujem da nova Vlada bude formirana do kraja jula meseca. Uveren sam da će prihvatiti neke od mojih saveta i molbi. Da uključimo što je moguće više pripadnika ne samo srpskog, nego da u Vladi budu i Mađari i Hrvati i Romi i predstavnici svih nacionalnosti koje žele dobro ovoj zemlji - rekao je Vučić.

- Od nove Vlade očekujem prvo naš evropski put, kada govorimo o Evropi ona nam je postala obavezni deo usputnog pominjanja ali i nešto što najlakše možemo da kritikujemo, napadamo ali da opet razmišljamo koliko ćemo pomoći da tražimo - zaključuje Vučić.

FOTO GALERIJA: Aleksandar Vučić - polaganje predsedničke zakletve

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".