Dvojica muškaraca istrčali su iza barijera na bulevaru Mol, koji vodi do Bakingemske palate, i legli ispred orkestra, pokazuju televizijski snimci.

Policija je odvukla dvojicu muškaraca od kojih je jedan nosio zlatnu krunu na glavi, navodi Rojters.

Foto: Profimedia

 

Kraljica Elizabeta (96) zahvalila je svima koji će učestvovati u četvorodnevnoj proslavi njenog platinastog jubileja koja će uključivati niz svečanosti povodom 70 godina na britanskom tronu.

 

 

Četvorodnevne proslave u čast 70. godišnjice vladavine britanske kraljice Elizabete Druge počele su danas prikazom britanskih vojnih tradicija, sa prizorima iz vremena kada su se borbe vodile konjima i topovima, pa do modernog doba mlaznih aviona.


Milioni ljudi širom Britanije i sveta danas bi trebalo da se pridruže proslavi 96-godišnjakinje koja vlada duže od bilo kojeg prethodnika, objavila je britanska vlada.

Foto: Tanjug

 

- Zahvaljujem svima koji su učestvovali u okupljanju zajednica, porodica, suseda i prijatelja kako bi obeležili moj platinasti jubilej, u Ujedinjenom Kraljevstvu i Komonveltu - saopštila je Elizabeta.

Slavlje je počelo vojnom paradom u centru Londona, a Elizabeta će oko 1.500 vojnika pozdraviti s balkona Bakingemske palate.

U čast kraljice u Londonu i širom Britanije vojska će izvesti počasni plotun, navodi Rojters.

Foto: Profimedia

 

Petnaest aviona „Tajfun“ postavilo se u formaciju kojom su "ispisali" broj 70 kako bi obeležili Kraljičin platinasti jubilej.

Foto: Profimedia

 

Danas se uz početak jubileja, obeležava i 69. godišnjica krunisanja Elizabete, koja je postala kraljica nakon smrti svog oca DŽordža VI u februaru 1952. godine.

FOTO GALERIJA: Vojna parada u Londonu u čast jubileja kraljice Elizabete

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".