Roditelji su primetili kada je Andrea imao samo nekoliko meseci da ima jake bolove. 

- Odmah smo krenuli da trčimo po lekarima, od specijaliste do iscelitelja. Dete je često bio podvrgnut operacijama, pokušavajući da spase njegov vid - piše u knjizi ''Muzika tišine'' Andrea Bočelija.

Lekari su savetovali majku da je najbolje rešenje da izvrši abortus, pošto će dete biti rođeno sa invaliditetom. Od rođenja je zapaženo da je Bočeli imao brojne probleme sa vidom, i uspostavljena je dijagnoza da ima urođeni glaukom.

Foto: Profimedia

 

Bočeli je izjavio da mu je odluka njegove majke bila inspiracija na osporavanje prava na abortus. 

Pevač je odrastao na porodičnoj farmi gde su se prodavale poljoprivredne mašine i proizvodilo vino u malom selu La Sterca, frazion Lajatiko, Toskana, Italija, oko 40 km (25 mi) južno od Pize. NJegov otac je preminuo 2000.godine, dok majka i mlađi brat Alberto i dalje žive u porodičnoj kući. 

Andrea je još kao dečak pokazivao veliku strast prema muzici. NJegova majka je izjavila da ga je muzika jedino mogla učiniti srećnim. Počeo je sa časovima klavira sa 6 godina, a kasnije je naučio da svira flautu, saksofon, trubu, trombon, gitaru i bubnjeve.

Bočelijeva dadilja Orijana dala mu je prvu ploču Franka Korelija i on je počeo da pokazuje interesovanje za karijeru tenora. Do 7. godine mogao je da prepozna čuvene glasove tog vremena i pokušao je da se ugleda na sjajne pevače.

Foto: Profimedia

 

Slavni pevač je trajno izgubio vid u svojoj 12. godini na fudbalskoj utakmici. Udarac koji je dobio kao golman je izazvao moždano krvarenje. Lekari su pokušali da mu spasu vidi metodom pijavica, ali nisu uspeli. 

 Svoj prvi koncert održao je u malom selu nedaleko od mesta gde je rođen. Na prvom pevačkom takmičenju pobedio je sa 14 godina sa pesmom "O sole mio" u Margherita d’Oro u Vijaređu. Srednju školu završio je 1980, a potom je studirao pravo na Univerzitetu u Pizi. Da bi zaradio novac, davao je večernje predstave u klavirskim barovima i tamo je upoznao svoju buduću suprugu Enriku 1987. godine.

Uprkos svim poteškoćama, pratio je svoje snove i bio istrajan da ih ostvari.

Završio je pravni fakultet i proveo godinu dana kao advokat imenovan od suda.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".