Često se kaže da su politika i estradi neraskidive, a pored toga što se prepliću na razne načine dešavalo se ove dve društvene sfere povežu i romantičnim vezama. O ljubavima poznatih političiara i slavnih dama nikada se nije znalo previše, ali su neki detalji ipak dospeli do medija.

Tanja Savić i Draško Stanivuković

Najnoviji poltičko-estradni par čine pevačica Tanja Savić i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Otkako se pročulo da su zajedno, oni nisu davali izjave na ovu temu, a pevačica je isprva negirala glasine.

Foto: Dragan Kujundžić/ATA

 

 

- To je više medijska želja da ja nađem sebi neku srodnu dušu, sami ste mi nakačili nekoga ko bi iole odgovarao mom temperamentu sada. Pošto sam ojačala, možda bi mi i bio potreban tako neki. Nisu mi smetale te priče. Dve godine sam sama. Nikad mi lepše nije bilo. Niko se ne usuđuje da mi privuče pažnju. Spremna sam na ljubav - priznala je ona.

Međutim, ona je potom uslikana sa Stanivukovićem, a nedavno je izjavila da više nije u kontaktu s njim.

Olivera Katarina i Miladin Šakić

Pevačica i glumica Olivera Katarina, jedna od najlepših žena stare Jugoslavije i poslednjih domaćih diva, udala se 1. februara 1970. godine za potpredsednika tadašnje Skupštine Beograda, u kojoj je održano i svadbeno veselje, po želji njihovog kuma i tadašnjeg gradonačelnika Branka Pešića. Zajedno su dobili sina Maneta, koji je postao cenjen slikar.

 

 

Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić

Par je na početku zabavljanja bio toliko blizak i zaljubljen da je - kao DŽenifer Lopez i Ben Aflek, popularni Benifer - u medijima dobio simpatičan nadimak "Mrkuta"

Estradna zvezda Ana Bekuta i nekadašnji ministar infrastrukture i saobraćaja upoznali su se na proslavi rođendana Ilde Šaulić, a navodno su se odmah pojavile ljubavne iskre - toliko da su ih ostali gosti zadirkivali.

Foto: Jutjub printskrin/Svetski Radio

 

 

"Ona je prava bomba", rekao je navodno Mrkonjić, dok je Bekuta za političara rekla da je "lafčina i po".

Par je ubrzo uplovio u vezu, iako je nekadašnji ministar i dalje zvanično bio u braku sa suprugom Dašom. Mrkonjić i Bekuta ostali su zajedno devet i po godina, odnosno sve do njegove smrti prošle godine.

Vesna Vukelić Vendi i Vojislav Šešelj

Pevačica i najpoznatiji radikal potvrdili su da su bili u vezi, ali nisu saglasni u vezi s tim koliko je ona trajala - Vojislav Šešelj je tvrdio da su bili zajedno samo dva meseca, a Vendi je pričala da je ljubav trajala oko godinu dana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vendi (@vesnavukelic)

 

- S njom sam bio u vezi 1991. godine. Bila je to lepa veza, nije trajala dugo, oko dva meseca. Ja se držim dva principa, svaku ženu sa kojom sam u životu bio iskreno sam voleo. Pa koliko je trajalo, trajalo je. I svaki put kada bi dolazilo do raskida, žene su mene napuštale, ne ja njih. I ja se držim ta dva životna principa večno. Sada nismo u kontaktu - ispričao je svojevremeno Šešelj.

Kako je Vendi pričala, njihova ljubavna priča potrajala je duže, a okončala se jer ona nije bila spremna za brak.

 

 

- Naša veza nije trajala dva meseca, trajala je mnogo duže, negde oko godinu dana i to je zaista bio jedan predivan period, koji je imao i jednu ozbiljnu težinu, jer ja sam odlazila kod njega kući. Ta veza, iako sam ja tada bila premlada, imala sam 19 godina, imala je jednu širinu, nije to bila veza modernih kokoški koje se tako uhvate za nekog tajkuna, pa ih njihov posao ne zanima, već samo dobar poklon sa mašnicom - ispričala je pevačica jednom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".