Glavno pravilo za dijetu DŽenifer Lopez je "ugljenohidrati do 14:30", a osmislio ga je slavni trener David Kirš. To je svojevrsni mini intervalni post u kojem je unos ugljenih hidrata ograničen na jutro i rano poslepodne.
U ovom vremenskom intervalu dopuštene su zobene pahuljice, testenina, mahunarke i slično. Nakon 14:30 časova na jelovniku bi trebalo da se nađu namirnice bogate belančevinama poput mesa, ribe i sira, te puno svežeg voća, povrća i salata.
DŽej Lo iz ishrane izbacila je i šećer u svakom obliku, kao i alkohol.
Zašto je ova dijeta toliko efikasna?
Ugljeni hidrati nam sve do podneva daju vrednu energiju koja nam pomaže da izdržimo dan i drže nas fokusiranima. Osim toga, dovoljno se krećemo do uveče da se mogu da sagore.
Stvari su drugačije nakon radnog vremena: ako uživamo u velikoj pizzi, a zatim legnemo na kauč ili idemo u krevet, višak energije pohranjuje se u masno tkivo i dobijamo na težini.
Koliko tačno ugljikohidrata smete da pojedete do 14:30 časova?
Nekome ko ima fizički zahtevan posao treba više od onoga ko sedi za stolom osam sati. Međutim, Kirš savetuje da slušate svoje telo i jedete samo kada ste zaista gladni. Tada ćete se nakon deset dana moći radovati prvim vidljivim uspesima.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".