Главно правило за дијету Џенифер Лопез је "угљенохидрати до 14:30", а осмислио га је славни тренер Давид Кирш. То је својеврсни мини интервални пост у којем је унос угљених хидрата ограничен на јутро и рано послеподне.
У овом временском интервалу допуштене су зобене пахуљице, тестенина, махунарке и слично. Након 14:30 часова на јеловнику би требало да се нађу намирнице богате беланчевинама попут меса, рибе и сира, те пуно свежег воћа, поврћа и салата.
Џеј Ло из исхране избацила је и шећер у сваком облику, као и алкохол.
Зашто је ова дијета толико ефикасна?
Угљени хидрати нам све до поднева дају вредну енергију која нам помаже да издржимо дан и држе нас фокусиранима. Осим тога, довољно се крећемо до увече да се могу да сагоре.
Ствари су другачије након радног времена: ако уживамо у великој pizzi, а затим легнемо на кауч или идемо у кревет, вишак енергије похрањује се у масно ткиво и добијамо на тежини.
Колико тачно угљикохидрата смете да поједете до 14:30 часова?
Некоме ко има физички захтеван посао треба више од онога ко седи за столом осам сати. Међутим, Кирш саветује да слушате своје тело и једете само када сте заиста гладни. Тада ћете се након десет дана моћи радовати првим видљивим успесима.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".