„Dara iz Jasenovca“, tragična priča o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac, nakon filma koji je potresao javnost dobiće i epilog u vidu TV serije.

Mada je autor i reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio da će se serija „Dara iz Jasenovca“ baviti i periodom „Oluje“ – od toga je, u međuvremenu, odustao, a sada je otkrio i ko će se u seriji naći u glavnim ulogama.

Foto: Printskrin/Jutjub/101 Studios

 

 

― Razmišljao sam o „Oluji“, ali sam odustao. „Oluja“ bi na ovu „Daru“, koja počinje zbegom, bila zbeg na zbeg. Sredinom oktobra trebalo bi da radimo otvaranje serije „Dara iz Jasenovca“, susret Dare i Bude pedeset godina kasnije. LJubomir Bandović će igrati Budu, a Mirjana Karanović će igrati Daru. Veoma sam uzbuđen što ću režirati, scenario je odličan, a njih dvoje su genijalni glumci ― otkrio je Gaga Antonijević i dodao:

Foto: Zoran Žestić

 

 

― Radio sam sa oboma ranije, i znam da je tu nebo granica. Biće to sjajno otvaranje kojim će se zaokružiti taj ciklus. Znamo da su neka deca preživela, ali i da su braća i sestre bili razdvojeni, poslati po hrvatskim kućama, pokatoličeni… Mnogi od njih se više nikada nisu sreli, iako su preživeli. Neki jesu, ustanovili su ko su i odakle su, a neki se traže do današnjeg dana. Zato mi je važno da se ciklus zatvori, da njih dvoje na kraju odlaze, ali ne znamo koja im je sudbina.

Podsetimo, u filmu "Dara iz Jasenovca" devojčicu Daru igra trinaestogodišnja Biljana Čekić, dok se u ulozi njenog brata Bude smenjuju tri brata iz Herceg Novog, Luka, Simon i Jakov Šaranović.