Bojović se, posle ubistva Dušana Spsojevića i Mileta Lukovića, smatrao novim vođom "zemunaca". Međutim, nije ga ubio samo zato što kod sebe nije imao oružje, tvrdi Kalinić.

On naglašava da se poslednji put sreo sa Bojovićem mesec i po posle ubistva Milana Jurišića u Španiji 2009, ali ne otkriva lokaciju susreta, kao ni identitet dvojice Bojovićevih drugara. Ono što je posebno zanimljivo je što tvrdi da su se videli na mestu na kojem Bojović nikako nije smeo da bude.

- Da sam tada imao oružje kod sebe, likvidirao bih svu trojicu u onom ćošku gde su bili Amigo i njegova dva druga. Ne znam koji mu je ku*ac bio da dođe jer neke stvari mora da rešava sam, bez ičije pomoći - napisao je Kalinić, koji se nalazi na odsluženju kazne od 40 godina zatvora zbog učešća u atentatu na premijera Zorana Đinđića.

Tu se Kalinić nije zaustavio, već posredno preti Bojoviću otkako je shvatio da je on poslao Miloša Simovića da ga ubije.

Foto: MUP

 

- Ako još jednom zaje*eš dogovor i unajmiš nekoga kao Derpeta Glavatog Simovića (Miloš Simović, prim. aut.) da me sje*e, biće mi svejedno da li si živ ili mrtav, ali se neću zaustaviti sigurno - stoji u Kalinićevoj poruci, a u drugom delu sugeriše Bojoviću da pazi šta radi:

- Neke stvari moraš sam da uradiš i tek tada će biti rešene. Shvati suštinu, pa završi ovo.

Potrebno je naglasiti da je Bojović u knjizi nazvan "Amigo" i navodi da je Luka došao kod njega i tražio mu da idu u Španiju da ubiju Milana Jurišića, za čije ubistvo je Kalinić i odgovarao s Milošem Simovićem.

Da podsetimo, Kalinić i Bojović su imali suočavanje na suđenju preko video linka. Na kraju suočavanja Kalinić je izjavio: "Moja sućut Bojoviću", aludirajući na ubistvo Nikole Bojovića, rođenog Lukinog brata. Zbog ove izjave, španske sudije su pozvale kolege u Beogradu da ne dozvole ovakvu vrstu provokacije, na šta je sudsko veće reklo da su i sami iznenađeni ovom izjavom.

Luka Bojović je tada tvrdio da ne poznaje Sretka Kalinića, da ga nikada nije video i da su im se životi ukrštali preko kuma Cvetka Simića, čije je iskasapljeno telo 2010. godine nađeno u jezeru Jarun kod Zagreba. On je dodao da od "zemunaca" poznaje i Vladimira Milisavljevića, poznatijeg pod nadimkom Budala.

Foto: MUP

 

- Životi su nam se ukrstili preko dve meni drage osobe, Milisavljevića i Simića, to su jedine dve osobe koje se znaju sa njim - rekao je Bojović.

Na insistiranje tužioca, Luka Bojović je pojasnio da su Simović i Kalinić bili pripadnici iste grupe "zemunskog" kriminalnog klana, a da se Cvetko Simić družio s Kalinićem u Zagrebu.

- Kalinić je bio, nažalost, u prijateljskim odnosima s mojim kumom, za kog svi znate kako je završio i kako je platio za to prijateljstvo s njim. Taj čovek je na najsvirepiji način ubio mog kuma - optužio je tada Bojović.

Kalinić je optužio Bojovića da je stao na čelo zemunskog klana 2003. godine posle smrti Dušana Spasojevića i pružao utočište i pomoć odbeglim članovima "zemunskog klana", koji su po njegovom nalogu izvršili više likvidacija. Na to je Bojović rekao kako su to "obične gluposti" tvrdeći da Kalinića ne poznaje i da ga tokom svedočenja nije ni imenom oslovio.

(Srbija danas)

 

GALERIJA: Zemunski klan

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".