Široj javnosti manje je poznat njegov mlađi brat, DŽo DŽonson (1971), koji se takođe bavi politikom i trenutno je član Doma lordova, gornjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva.

DŽo DŽonson bio je član parlamenta, i ministar transporta i ministar obraovanja u više vlada.

Na mesto ministra obrazovanja u kabinetu njegovog brata Borisa DŽonsona podneo je ostavku 2019. godine. Tada je najavio da će napustiti i mesto poslanika, navodeći kao razlog "sukob između porodične odanosti i nacionalnog interesa".

DŽo DŽonson je podneo ostavku dan nakon što je njegov brat Boris DŽonson izbacio 21 člana iz Konzervativne stranke, jer nisu podržali strategiju koju je imao za bregzit i dodao:

Foto: Profimedia

 

- Bila je čast što sam radio kao ministar u tri vlade. Prethodnih nedelja bio sam razapet između porodične odanosti i nacionalnog interesa. Vreme je da drugi preuzmu moju funkciju člana parlamenta, rekao je mlađi DŽonson.

Foto: Profimedia

 

DŽo DŽonson je ranije podržao drugi referendum, ali je prihvatio mesto ministra obrazovanja u britanskoj vladi, kada je njegov brat izabran za premijera. Bio je poslanik od 2010. do 2019. godine.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".