Obavezno probajte ovaj recept za pravljenje pilećeg gulaša ako niste do sada imali priliku da probate. Nećete se pokajati ako ga spremite baš na ovaj način!
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 400 g bataka
- malo putera
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 4 čena belog luka
- jedna šargarepa
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašika brašna
- 285 ml pilećeg bujona
- jedna kašika seckanog svežeg peršuna
- jedna kašičica osušenog lista celera
- lovorov list
- 2 crvene paprike
- 4 velika zrela paradajza
Način spremanja:
Puter rastopite u tiganju, potom dodajte ulje i na kratko propržite posoljeno meso. Izvadite piletinu posle deset minuta iz tiganja, pa , pa dodajte iseckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Začinite po ukusu brašnom i paprikom, dobro promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori zaprška. Zatim sipajte pileću supu i promešajte. Vratite meso, a ukoliko je potrebno dodajte još supe. Možete dodati i malo seckanog peršuna, lovorov list, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Na kraju dodajte sitno sečeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umesto svežeg paradajza dve kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno naseckani beli luk. Posle toga kuvajte još samo par minuta.
(Najžena.rs)
Pročitajte još
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".