Обавезно пробајте овај рецепт за прављење пилећег гулаша ако нисте до сада имали прилику да пробате. Нећете се покајати ако га спремите баш на овај начин!

Састојци:

  • 400 г пилећег филеа
  • 400 г батака 
  • мало путера 
  • 1 црни лук
  • 1 празилук
  • 4 чена белог лука
  • једна шаргарепа
  • 2 кашике слатке паприке
  • 1 кашика брашна
  • 285 мл пилећег бујона
  • једна кашика сецканог свежег першуна 
  • једна кашичица осушеног листа целера
  •  
  • ловоров лист
  • 2 црвене паприке
  • 4 велика зрела парадајза

Фото: Профимедиа

 

Начин спремања: 

Путер растопите у тигању, потом додајте уље и на кратко пропржите посољено месо. Извадите пилетину после десет минута из тигања, па  , па додајте исецкани црни лук, празилук и нарендану шаргарепу, па продинстајте. Зачините по укусу брашном и паприком, добро промешајте и кратко оставите да се сједини. Пазите да не загори запршка. Затим сипајте пилећу супу и промешајте. Вратите месо, а уколико је потребно додајте још супе. Можете додати и мало сецканог першуна, ловоров лист, паприку исечену на траке, па динстајте неких 10 минута. На крају додајте ситно сечени парадајз и поклопите. Можете да додате уместо свежег парадајза две кашике парадајз пиреа. Динстајте сат времена. Када је готово додајте преостали першун, целер и ситно насецкани бели лук. После тога кувајте још само пар минута. 

(Најжена.рс)

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".