Обавезно пробајте овај рецепт за прављење пилећег гулаша ако нисте до сада имали прилику да пробате. Нећете се покајати ако га спремите баш на овај начин!
Састојци:
- 400 г пилећег филеа
- 400 г батака
- мало путера
- 1 црни лук
- 1 празилук
- 4 чена белог лука
- једна шаргарепа
- 2 кашике слатке паприке
- 1 кашика брашна
- 285 мл пилећег бујона
- једна кашика сецканог свежег першуна
- једна кашичица осушеног листа целера
- ловоров лист
- 2 црвене паприке
- 4 велика зрела парадајза
Начин спремања:
Путер растопите у тигању, потом додајте уље и на кратко пропржите посољено месо. Извадите пилетину после десет минута из тигања, па , па додајте исецкани црни лук, празилук и нарендану шаргарепу, па продинстајте. Зачините по укусу брашном и паприком, добро промешајте и кратко оставите да се сједини. Пазите да не загори запршка. Затим сипајте пилећу супу и промешајте. Вратите месо, а уколико је потребно додајте још супе. Можете додати и мало сецканог першуна, ловоров лист, паприку исечену на траке, па динстајте неких 10 минута. На крају додајте ситно сечени парадајз и поклопите. Можете да додате уместо свежег парадајза две кашике парадајз пиреа. Динстајте сат времена. Када је готово додајте преостали першун, целер и ситно насецкани бели лук. После тога кувајте још само пар минута.
(Најжена.рс)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".